Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Idézetek az életről

2009.08.11

Élet legyőzte a halált.

Tegnap az engedetlenség miatt száműztek minket a Paradicsomból, ma újra beléphetünk oda!

Nüsszai Szent Gergely  
A házasság az a műhely, amelyben két ember bölcsességgel, türelemmel és kölcsönös lemondással a közös boldogságon dolgozhatik. Olyan, mint a jó termőföld: csak azt adja vissza megsokszorozva, amit beléje vetnek.
Nagy Endre  
Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét. Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenkire egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik
Prohászka Ottokár  
Nem kívánok néked ...
... fáradozások és kihívások nélküli életet. De kívánom néked, hogy munkád ne legyen hiábavaló. A kéz és a szív erejét kívánom néked. És kívánom néked,  hogy ekéd nyomán búza teremjen, kenyér a testnek és a léleknek, és a kalászok közül ne hiányozzék a virág. Mert nem csak kenyérrel él az ember, amely a mezőhöz és a vetéshez tartozik. A kenyér azáltal az erő által nő, amely az eget és a földet szolgálja: a napsütés és az eső által. Hogy a te erődben az Ő ereje is benne legyen, mindenek előtt ezt kívánom néked.
Jörg Zink  
 Nagy várakozással nézz a reggel elébe: abból ami eddig sikerült néked annyi erőt és örömet nyerj a jövőd számára, hogy amit teszel és amit az élettől kapsz minden vágyadat teljesítse.
   
A bölcs idős ember

Egy távoli településen élt egy bölcs öreg ember. Az egész vidéken kedvelt volt ő és bárkinek gondja akadt, hozzá fordult tanácsért. Mert az idős bölcs ember gazdag élettapasztalata alapján állandóan jó tanácsot adott. Persze akadtak irigyei is, akik önmagukat szerették volna oly bölcsnek tudni. Elhatározták, hogy az öregnek csapdát állítanak. Na de hogyan? Hosszas tanakodás után az alábbi ötletet találták ki. Becsukott tenyérben tartott kis egérről találná ki a bölcs, hogy mi az. Ha a várakozásnak megfelelően helyes választ adna is, a következő kérdésnél biztosan elbukna, ugyanis azt kérdeznék: élő vagy holt egérről van-e szó? Ha élőre tippelne, akkor a kérdező egy kis mozdulattal megölné az egeret, ha holtat mondana, akkor futni hagyná azt. Így előkészülvén, megjelentek az idős ember előtt, mutatták a csukott tenyeret és kérdezték őt. Rövid megfontolás után, az idős bölcs ember így válaszolt az első kérdésre: az, amit a kezetekben tartotok, nem lehet más csak egy kisegér. Na jó, mondták az irigyek, ebben igazad lehet, na de élő vagy holt egérről van-e szó? Az idős bölcs ide-oda ringatta a fejét egy darabig, falutársai szemébe nézett és így szólt: Az hogy, ami a kezetekben van él vagy hal, az csak egyedül a kezeteken múlik.

   
Láthatatlan szállal össze vagy kapcsolva mindennel, ami körülvesz téged. Ha egy távoli síkmező ürességében kirakva állsz, látod a saját lelkedet. Ha egy virágszirom pompáján elcsodálkozol, felfedezed lelked sokszínűségét. Tested olyan, mint a bükkfa a maga sebeivel és sebhelyszerű forradásaival. Amit itt most írok, talán már tegnap kimondtad. Amit ma megsejtesz, holnap egy idegen országban valaki megfesti.
Ulrich Schaffer  

Az emlékhez nem az emlék, hanem a szeretet kell,

s akit szeretünk, azt soha nem felejtjük el.

Schiller  
Az öröm akkor kezdődik, amikor abbahagyod saját boldogságod keresését azért, hogy megkísérelj másokat boldoggá tenni.
Michael Quoist  

Még a szabadság után való sóvárgás is kötelék. Igazán csak akkor leszel szabad, ha már az sem érdekel, hogy szabad vagy-e vagy sem.

Csak a megelégedettek szabadok.

De Mello  

A boldogságunk vagy a boldogtalanságunk attól függ, ahogyan az eseményeket fogadjuk és nem az események természetétől.

De Mello  
Aki megtanult szenvedni, abban nagyobb lesz a béke, legyőzi önmagát, fölébe emelkedik a világnak, Krisztus barátja és a mennyország örököse lesz.
Kempis Tamás  
Egyetlen pillantásod felnyithat engem, bár bezárkóztam magamba ökölbe szorított kézként: ahogy a tavasz titokzatosan és gyöngéden kinyitja az első rózsákat, úgy tárod fel a lelkem szirmait.
E.E.Cummings  
Szólj, gondolj, tégy jót, s minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád.
Vörösmarty  
Bölcsnek és boldognak csak az az ember mondható, aki reggel felébredvén azt mondja: Ma jobb akarok lenni, mint tegnap.
Fenelon  
Azért érezzük oly jól magunkat a természetben, mert az nem ítélkezik fölöttünk.
Nietzsche  
Gyomnak nevezi az ember azokat a növényeket, amelyek érdemeit még nem ismerte fel.
Emerson  
Élj a természet adta képességeiddel. Csöndesek volnának az erdők, ha csak a legtehetségesebb madarak énekelnének.
Henry van Dyke  

Az igazságot keresni, a szépséget szeretni, jót akarni és a legjobbat tenni - ez az, amire hivatott az ember.

Moses Mendelssohn  
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.