Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ki a barát? Mi az ölelés?

2009.09.07

Sokszor halljuk azt,  -főleg itt a neten-  hogy ''nekem 15-20, de még azt is, hogy 100 barátom van!''  Ezek az emberek fogalomzavarban vannak. Biztos kellemes beszélgető partnerek, haverok, jó ismerősök, de nem barátok. Ehhez azért több kell.

A barátság a legegyedibb kapcsolat, ami két személy között létezhet. Minden más kapcsolattal ellentétben, a barátságnak nincs alá, vagy fölérendeltje. Ez egy olyan kapcsolat, ahol a résztvevők egyenlő szinten vannak. a felek abszolút egyenrangúak.

Az igazi barátság létre jöttéhez feltétel nélküli szeretet, a másik felé való szolgálat, építés és bátorítás szükséges. Egy olyan hozzáállás, mely a másik érdekeit helyezi előtérbe, éreztetve a másik felé, hogy mindig számíthat rá.

A barátságot nem korlátozza idő vagy tér. A barátság a szívben dől el, a szív szándékán múlik és nem azon, hogy minden nap együtt töltik az idejüket. Lehet, hogy évente egyszer tudnak csak találkozni, lehet, hogy több ezer kilométer választja el őket, de a szívükben megvan az a hely egymásnak, amit más nem tölthet be.

 

Kép

Ölelés

 

"Az ölelés egészséges. Növeli a szervezet ellenálló-képességét, oldja a feszültséget, elmulasztja a búskomorságot, jót tesz álmatlanság ellen, felpezsdíti a vérkeringést, megfiatalít, nincs semmi kellemetlen mellékhatása, valóságos csodaszer. Az ölelés teljesen természetes. Életünk szerves része, nem kell hozzá se édesítõ, se gyomirtó, se tartosító. Teljes értékű, akár a reformkoszt. Az ölelés gyakorlatilag tökéletes. Szó sincs alkatrészkopásról, hamar kimerülõ telepekrõl, rendszeres felülvizsgálatról. Csekély energiafogyasztással magas hozamot biztosít, nem árt neki az infláció, nem hizlal, nem kell utána havi részleteket fizetni, a biztosításról nem is beszélve, ellophatatlan, adómentes, nem szennyezi a környezetet és természetesen korlátlan ideig visszaadható."

 

''Egy ölelés ideális ajándék. Mindenkire illik a mérete, És senki sem ellenzi, ha továbbadják.” Hugo Ball

Talán semmi sem szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait.akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.


"A fájdalom senkit nem kímél, megtanít, hogy nem létezik abszolút igazság és abszolút hamisság. Megtanítja az élőknek, hogy ne legyenek biztosak semmiben amit ismernek. Alázatossá tesz. Megfeketít. Kivilágosít. A bánat új embert farag belőled ha közben nem pusztulsz bele."


Ha fáj a szívem nem érzi senki se,mert ami engem bánt nem érti senki se,mert aki nem érti gúnyol és ki nevet,örül ha sírni lát örül ha szenvedek.---Ne a testemben keresd a szépet a szívem adja a valódi képet! Az arcok változnak a szívek a régiek s talán elvezetnek hozzád az égiek!---Lélekkel szeretni veszélyes dolog,mert a szív úgy érzi boldog,de ha a szív megtörik vele a lélek tovatűnik.---Addig vagy boldog míg van aki ha baj van megfogja kezed és,hogy milyen fontos is volt neked csak akkor tudod ha nincs már veled!---Az ember egy napon rádöbben arra,hogy az életben igazán semmi sem fontos. Sem pénz,sem hatalom,sem előrejutás,csak az,hogy valaki szeresse őt igazán.


A szeretet nagyon fontos dolog, és kortalan. Szüksége van rá mind felnőttnek, mind pedig gyermeknek egyaránt. A különbség kis és nagy ember között csupán az őszinteségben rejlik. Ők nemcsak kérik, de ontják magukból ezt a kincset, ezért (is) csodáljuk őket.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.